Enter your keyword

post

“KAMI TERIMA HAKIKAT ARWAH DAH TIADA”

KUALA NERUS, 8 Februari 2017 – “Alhamdulillah, arwah dah bagi didikan agama yang baik kepada anak-anak dan kini mereka dah dapat terima hakikat ibu tiada,” luah Ahmad Ruzaizi Mahmood, 46.

Ahmad Ruzaizi merupakan suami kepada arwah Masni Ngah yang meninggal dunia akibat lemas selepas kereta dipandunya terbabas masuk ke dalam parit dalam kejadian yang berlaku di Jalan Paya Rawa, Kampung Raja, Besut, 23 Januari lalu.

Masni yang sebelum ini bertugas sebagai guru agama di Kolej Vokasional Besut meninggalkan enam anak berusia antara 7 hingga 18 tahun.

“Ini semua di luar jangkaan. Jadi, dalam situasi ini anak-anak dan saya sendiri mengambil masa untuk kembali kuat.

“Arwah ibu seorang penyayang malah sangat komited dalam kerjayanya sebagai guru. Tanggungjawab saya sekarang untuk pastikan anak-anak membesar dengan baik,” katanya.  

Dia ketika ditemui pada Majlis Penyampain Sumbangan Bencana Banjir Peringkat Negeri Terengganu oleh Yayasan Guru Malaysia Berhad (YGMB) di Hotel Tabung Haji dan Pusat Konvensyen Terengganu, di sini semalam.

Majlis penyampaian disempurnakan Pengarah Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu (JPNT), Shafruddin Ali Hussin.

Hadir sama, Ketua Pegawai Eksekutif YGMB, Datuk Wan Munadi Wan Mamat.

Tambahnya, dia juga berterima kasih dan bersyukur kerana kesusahan dihadapinya mendapat perhatian pelbagai pihak termasuk YGMB.

“Sebenarnya saya agak terkejut apabila menerima panggilan yang memaklumkan saya dijemput menghadiri majlis hari ini (semalam) bersama-sama dengan anak-anak.

 “Dalam saat berduka begini, nasib kami sekeluarga mendapat perhatian ramai dan saya berterima kasih kepada semua yang prihatin,” katanya.

 Katanya, hasil sumbangan yang diterima itu akan digunakan untuk membuat majlis tahlil untuk arwah isteri serta selebihnya akan disimpan untuk kegunaan anak-anak.

 

Sumber: Utusan

Whatsapp kami
1