Enter your keyword

post

PESARA GURU DIMINTA KONGSI KEPAKARAN

SEBERANG JAYA, 1 April 2017 – Pesara guru disarankan terus berkhidmat kepada masyarakat terutama golongan muda dengan berkongsi pengalaman dan kepakaran mereka bagi merealisasikan kejayaan Agenda Transformasi Nasional 2050 (TN50).

Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan negeri, Datuk Seri Zainal Abidin Osman berkata, pengalaman lebih 30 tahun dimiliki pesara guru wajar dimanfaatkan untuk memacu pembangunan negara. Katanya, guru pada masa ini perlu memanfaatkan dan menambahbaik pengalaman untuk memastikan kualiti perkhidmatan mereka dapat memberi implikasi positif kepada generasi muda serta pendidikan negara.

Katanya, guru pada masa ini perlu memanfaat dan menambah baik pengalaman untuk memastikan kualiti perkhidmatan mereka dapat memberi implikasi positif kepada generasi muda serta pendidikan negara.

Zainal Abidin memberitahu, pihaknya akan memastikan kebajikan lebih 5,600 pesara guru di negara ini sentiasa diutamakan meskipun mereka memiliki wang simpanan persaraan atau pencen.

Beliau yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri berkata demikian selepas menghadiri program khas Yayasan Guru Malaysia Berhad (YGMB) bersama lebih 300 peserta pendidik, di sini hari ini.

Dalam program itu, peserta diberikan pendedahan terhadap hala tuju YGMB dan kerjasama yang akan dijalinkan bersama Persatuan Pesara Guru Pulau Pinang.

Sementara itu, Pengarah YGMB, Tan Sri Alimuddin Mohd. Dom berkata, pihaknya akan menganjurkan Mesyuarat Agung YGMB pada 29 April yang akan menghimpunkan lebih 500 pesara guru dari pelbagai negeri di wilayah utara.

 

Sumber: Utusan

Whatsapp kami
1